Najava – Vendelinovo 2022. i novi broj biltena

U petak, 18. ožujka, spominjemo se preminuća časnog sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Provincije. Kako je crkva na Kaptolu, u kojem počiva tijelo o. Vendelina, još uvijek zatvorena zbog oštećenja, svečano slavlje spomendana će biti u franjevačkoj crkvi sv. Križa na Sigetu. U petak svečanu večernju misu u 18:30 sati će predslaviti naš brat fra Zdravko Lazić s Kaptola.

Dođimo na slavlje i preporučimo se u molitve našega sluge Božjega o. Vendelina! 


Potres, koji je 20. ožujka 2020. godine pogodio Zagreb, teško je oštetio crkvu i samostan svetoga Franje na Kaptolu. Zbog toga je crkva zatvorena, a franjevci su napustili samostan te su se raselili po drugim mjestima. I grob sluge Božjega Vendelina nedostupan je štovateljima.

U ovom broju glasila „Vendelin“ predstavili smo novu encikliku pape Franje „Fratelli tutti“. Posvetio je veliku pozornost bratskoj ljubavi i bratstvu među ljudima. Upozorio je na pojave koje danas pogađaju čovječanstvo, a osvrnuo se i na pandemiju koronavirusa / bolesti COVID-19.

Bolest je kroz povijest stalna pojava, zarazna i nezarazna. Našu pozornost obratili smo na bolesti koje je proživio fra Vendelin. Može nam biti uzor u podnošenju bolesti, napose u sadašnjoj pandemiji.

Vratili smo rubriku „Vendelin u priči“ u kojoj smo na pripovjedalački način prikazali početke zarazne bolesti trbušnog tifusa.

Crkva nas potiče da se utječemo zagovoru Božjih miljenika, pa smo sastavili molitve koje možemo moliti u vrijeme ove pandemije ili neke druge bolesti.

Osvrnuli smo se i na početke obnove crkve svetog Franje i groba Sluge Božjega.

U prilogu vam dostavljamo u pdf formatu informativni bilten vicepostulature Vendelin.

Mir i dobro.

KLIKOM NA SLIKU OTVARATE POVEZNICU NA NOVI BROJ BILTENA “VENDELIN” 

Bilten “Vendelin”, novi broj