Obnova privremenih zavjeta franjevačkih juniora

Na večernjoj misi, u petak 9. listopada, franjevački juniori (studenti) fra Srećko Bekavac, fra Jura Gelemanović, fra Matija Korčanin, fra Marijan Ligenza, fra Mato Zirdum, fra Vedran Barbarić, fra Marko Dominik Ricov, fra Branimir Jurjević, fra Ervin Jozić, fra Antun Babić, fra Silvio Sušac, fra Ivan Rozić, fra Marko Džaja, fra Krešimir Haramija, fra Antonio Tkalac, fra Davor Palić, fra Borna Gall i fra Domagoj Vincelj obnovili su svoje zavjete po rukama provincijala fra Milana Krište te izrekli formulu zavjetovanja po kojoj im je provincijal, prema obredniku, obećao život vječni ukoliko se budu držali evanđeoskog načina života.

Prije same obnove zavjeta imali smo duhovnu obnovu koju je predvodio fra Marko Pustišek, te nas je upitao što nama znače zavjeti, a svojim nas je nagovorom podsjetio na riječi iz životopisa i oporuke sv. Franje. Zatim je nastavio sa svojim svjedočanstvom koje nas je podsjetilo kome smo položili svoje zavjete i kakav je bio prvi žar našega poziva koji nas je i doveo u samostan. 

Na misnom slavlju uvodne riječi uputio je fra Miljenko Vrabec te pozdravio našeg provincijala fra Milana Krištu, naše odgojitelje fra Danijela Pataftu i fra Josipa Ivkića, te našega duhovnika fra Marka Pustišeka, a onda je zamolio fra Milana da nas uvede u misno slavlje.

U homiliji provincijal je juniorima uputio ohrabrujuće riječi koje je povezao s evanđeljem dana o blaženstvima. Naime, uz blaženstva podsjetio je da se moramo predati Isusu Kristu jer nam je u njemu izvor života i spasenja. Nakon misnog slavlja nastavili smo druženje u blagovaonici te proslavili uz to i imendan našeg dragog brata fra Branimira te time završili ovaj svečani dan.

Uz brojne pohvale našoj braći kapucinima što su nas lijepo primili u svoj samostan, zahvalni smo Bogu na ovoj milosti poziva te vas molimo da nas pratite u molitvi kako bi ustrajali i dobili dodatni poticaj i snagu za daljnji rast i izgradnju u našem redovničkom i svećeničkom pozivu.