Posljednja postaja ikone Kraljice Franjevačke obitelji u Slavonskom Brodu

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji stigla je u petak 17. veljače iz samostanske crkve Presvetog Srca Isusova iz Đakova u franjevački samostan u Slavonskom Brodu.

Ikonu su dočekali članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS).

To je ujedno zadnja postaja ikone u Hrvatskoj jer u nedjelju 19. veljače svoje hodočašće nastavlja po mjesnim bratstvima u Bosni i Hercegovini.

Ikona je bila izložena na oltaru tijekom večernje mise koju je u samostanskoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio duhovnik OFS-a fra Ante Perković.

On je u propovijedi objasnio što je ikona, kako je nastala, koja je njezina namjena i značenje. Podsjetio je kako je ikona Kraljice Franjevačke obitelji posvećena 17. ožujka 2018. i tada započela svoje hodočašće po europskim bratstvima OFS-a.

„Ova nam ikona pokazuje da do Isusa dolazimo po Mariji koja je nositeljica života i Bogorodica, koja se brine za Crkvu. Njezina je namjena potaknuti nas da osjetimo zajedništvo i potrebu snažne molitve za tolike potrebe u svijetu. Cilj njezina hodočašće je da posjeti sva mjesna bratstva, ali i ostale vjernike, da nas pozove na obraćenje, na molitvu, pokoru i dosljednost života po Isusu kojega nam Marija nosi“, rekao je uz ostalo duhovnik fra Ante.

Ikona će kroz sljedeća dva dana biti izložena u kapelici samostana vjernicima na javno čašćenje, a pod misama u crkvi.

Vijest izvorno objavila IKA