Preminuo fra Celzo Vlahović

Fra Celzo Vlahović, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, okrijepljen svetim sakramentima blago u Gospodinu preminuo je u petak 3. studenoga 2023. u Franjevačkom samostanu u Varaždinu u 85. godini života, 68. redovništva i 59. svećeništva.

Fra Celzo rođen je 11. rujna 1939. godine u Lepoglavcu (Klanjec) od oca Josipa Vlahovića i majke Marije r. Gašpar. Na krštenju je dobio ime Mihael. Otac mu je stradao za vrijeme Drugog svjetskog rata te ostaje sam s majkom. Od ranog djetinjstva osjeća duhovni poziv, a 1954. odlazi u Zagreb u franjevačko sjemenište.

Nakon završenog Franjevačkog sjemeništa u Zagrebu ušao je u novicijat Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda 5. kolovoza 1956. u Cerniku gdje je dobio redovničko ime fra Celzo. Nakon godine novicijata, 6. kolovoza 1957. položio je prve redovničke zavjete. Svečane redovničke zavjete položio je 17. rujna 1962. u Zagrebu. Teologiju je studirao u Zagrebu, a nakon završenog studija zaređen je za svećenika 29. lipnja 1965. godine u Zagrebu.

Svoju svećeničku službu vršio je u Našicama, Kloštru Ivaniću, Iloku, Vukovaru (Borovo naselje), Špišić Bukovici, Čakovcu, Klanjcu, Krapini, Đurđenovcu, Osijeku (Jug), Požegi i Cerniku. Vršio je službe gvardijana, ekonoma, župnika, župnog vikara, ispovjednika, vjeroučitelja, duhovnog asistenta Franjevačkog svjetovnog reda.

Godine 2020. odlazi u Franjevački samostan u Varaždinu gdje je i umro.

Sprovod pokojnog fra Celze Vlahovića će biti u ponedjeljak 6. studenoga 2023. u 13:15 na Gradskom groblju u Varaždinu.