Preminuo naš brat fra Krunoslav Kašnar

fra Krunoslav Kašnar

Fra Krunoslav Kašnar, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda,  iz Franjevačkog samostana u Kloštar Ivaniću, okrijepljen svetim sakramentima blago u Gospodinu preminuo je u srijedu 10. veljače 2021. u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, u 83. godini života, 65. redovništva i 56. svećeništva.

Fra Krunoslav (Đuro) Kašnar rođen je 1. kolovoza 1938. u Glavnici Gornjoj, župa Presvetoga Trojstva u Moravču (Kašina), kao peto od sedmero djece Josipa i Adele rođ. Šarkanj. U novicijat  Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda ušao je 5. kolovoza 1956. u Cerniku. Nakon godine novicijata, 6. kolovoza 1957. položio je prve redovničke zavjete. Svečane redovničke zavjete položio je 17. rujna 1962., a za svećenika je zaređen 29. lipnja 1965. u Zagrebu. Kao svećenik bio je na službi u Cerniku; od 1975. do 1997. u Beču kao dušobrižnik hrvatskih radnika i voditelj Hrvatske katoličke misije; zatim u Varaždinu, Samoboru, Koprivnici i Kloštar Ivaniću.  

Tijekom svojega redovničkoga i svećeničkoga života obavljao je službe gvardijana, vikara i ekonoma samostana, dušobrižnika hrvatskih radnika u Austriji, župnog vikara, duhovnoga asistenta OFS-a i Frame.

Odlukom predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, 27. svibnja 1999. odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske koja se daje za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota.

Sprovod pok. fra Krunoslava Kašnara bit će u ponedjeljak 15. veljače 2021. u 13 sati na groblju u Kloštar Ivaniću, a misa zadušnica slavit će se nakon sprovoda u župnoj i franjevačkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću.