ŽELITE LI SVOJOM DONACIJOM PODRŽATI OBNOVU NAŠIH SAMOSTANA?

ŽELITE LI SVOJOM DONACIJOM PODRŽATI OBNOVU NAŠIH SAMOSTANA?

Preminuo naš brat fra Daroslav Miklaušić

fra Daroslav Miklaušić

Fra Daroslav Miklaušić, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda,  dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, okrijepljen svetim sakramentima blago u Gospodinu preminuo je u srijedu 3. ožujka 2021., u bolnici u Beču, u 74. godini života, 57. redovništva i 48. svećeništva.

Fra Daroslav (Ivan) Miklaušić rođen je 18. lipnja 1947. u Zagrebu, kao najmlađi od četvero djece, od oca Vojka i majke Blaženke rođ. Štromar. Nakon osnovne škole, 1962. godine stupio je u Franjevačko sjemenište u Zagrebu. U novicijat  Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda ušao je 15. kolovoza 1964. u Cerniku. Nakon godine novicijata, 16. kolovoza 1965. položio je prve redovničke zavjete. Studirao je kratko na Trsatu u Rijeci, a zatim 1970. godine odlazi u Austriju, u Tirolsku franjevačku provinciju gdje završava teologiju. Svečane redovničke zavjete položio je 5. prosinca 1971. u Iloku, a za svećenika je zaređen 12. kolovoza 1973. godine u Schwazu, u Tirolu.

Nakon svećeničkog ređenja vršio je službu katehete u Zagrebu na Kaptolu, a zatim i službe vikara i ekonoma samostana. Nakon toga izabran je za definitora Provincije te vrši službu magistra novaka, a potom gvardijana i župnika u Cerniku. Kratko nakon toga je na službi župnog vikara u Virovitici. Od 1986. do 1990. bio je na službi dušobrižnika hrvatskih iseljenika u Sydneyu u Australiji. Po povratku bio je na službi župnog vikara u Našicama, zatim kao župnik u Petrovskom i župni vikar u Čakovcu. Godine 1997. odlazi u Hrvatsku katoličku misiju u Beč, gdje ostaje sve do smrti na službi dušobrižnika hrvatskih radnika, što je polovica njegova služenja kao svećenika.

Sprovodni obredi će se održati u četvrtak, 11. ožujka 2021. u 13:20 sati, u Zagrebu na groblju Mirogoj, a misa zadušnica će biti nakon sprovoda na Sigetu u franjevačkoj crkvi. 

Pokoj vječni, Gospodine, podari našemu bratu, svome svećeniku, fra Daroslavu! 

POTRESOM STRADALE CRKVE I SAMOSTANI

POTRESOM STRADALE CRKVE I SAMOSTANI