Preminuo naš brat fra Zlatko Papac

Član naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Zlatko (Ivan) Papac umro je u 89. godini života, 67. redovništva i 58. svećeništva u četvrtak navečer, 13. siječnja nakon što je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prebačen u Opću bolnicu u Varaždinu gdje je bio podvrgnut hitnoj operaciji.

Pokojni fra Zlatko na slavlju svoje zlatne mise

Fra Zlatko je rođen 29. travnja 1933. u Dabrici, u istočnoj Hercegovini, od oca Marijana i majke Marije rođ. Puljić. Nakon djetinjstva i osnovne škole koju je zbog selidbe pohađao u različitim mjestima, u Dabrici, Okučanima i Šarengradu, stupio je u Franjevačko sjemenište u Zagrebu. U novicijat Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda ušao je 28. kolovoza 1955. u Cerniku. Nakon godine novicijata, 29. kolovoza 1956. položio je prve redovničke zavjete. Studij teologije završio je u Zagrebu. Svečane redovničke zavjete položio je 17. rujna 1959. u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 2. veljače 1964. godine u Zagrebu.

Nakon ređenja svoju svećeničku službu kao mladomisnik obnašao je neko vrijeme u Samostanu sv. Franje u Zagrebu na Kaptolu, a zatim je proveo idućih pet godina u samostanu u Vukovaru odakle je vršio službu župnog vikara u župama u Bogdanovcima i Borovu. Poslije toga, od 1971. do 1975., obnašao je službu gvardijana i župnika u Karlovcu. Potom odlazi u Hrvatsku katoličku misiju Linz gdje je bio dušobrižnik dvadeset i dvije godine. Zatim se vraća u Domovinu u franjevački samostan u Požegu gdje je bio župni vikar od 1997. do 2002. nakon čega odlazi na Trsat gdje je od 2002. do 2005. obnašao službu vicemagistra novaka i ispovjednika. Nakon toga biva ponovno premješten u Požegu kao župni vikar gdje je proveo idućih petnaest godina. Godine 2020. odlazi na oporavak u Franjevački samostan u Varaždinu gdje je ostao sve do smrti.

fra Zlatko Papac

SPROVODNI OBREDI ĆE SE ODRŽATI NA VARAŽDINSKOM GROBLJU U PONEDJELJAK, 17. SIJEČNJA, U 14:00 SATI. SVETA MISA ZADUŠNICA ĆE SE SLAVITI U FRANJEVAČKOJ CRKVI NAKON SPROVODA.