Prvi adventski koncert u HKZ Nagold

 

     Prije godinu dana smo  u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Nagold osnovali mješoviti župni zbor sv. Nikole Tavelića. Tijekom naših proba, spontano se javila ideja da organiziramo naš prvi adventski koncert. Ideju su svi radosno prihvatili.

 

    U pripremu koncerta je uloženo puno truda, vremena i ljubavi. Koncert je u svečanoj atmosferi održan 13.12. na spomendan sv. Lucije u crkvi sv. Petra i Pavla u Nagoldu.  Iako je vrijeme toga dana bilo prilično loše, koncertu je nazočilo 350 vjernika. Naš zbor sv. Nikole Tavelića je predstavio klasični repertoar adventskih pjesama s dodatkom pjesama na njemačkom jeziku. Pored pjesama te večeri  adventski ugođaj se još produbile i meditacije na tekstove proroka Izaije koje su vjernici čitali između pojedinih pjesama. Za tu prigodu vjernice Ivka i Vanessa su crkvu ukrasile svijećama. Zborom  je dirigirala naša vjernica Miriam Martini.

 

    Nakon koncerta radosno druženje je nastavljeno u župnoj dvorani. Zahvalni smo što se našem zboru pridružio veliki broj vjernika koji su jako aktivni. Pored orgulja imamo gitare, saksofon, klarinet, bubnjeve i klavijature.

fra Željko Baković