Vendelinovo 2020. – najava

 

     Najavljujemo godišnju proslavu spomendana časnoga sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka. Kao i svake godine, o obljetnici smrti sluge Božjega, okupit ćemo se u franjevačkoj crkvi na Kaptolu spominjući se svetih vrlina o. Vendelina i moleći za njegovo proglašenje blaženim. Početak slavlja je u srijedu, 18. ožujka, s početkom u 18:30 h. Osim svete euharistije, slavlje ćemo obilježiti i obredom preminuća č. sl. Božjega o. Vendelina.

     Ovogodišnje svečano slavlje predvodi provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Ilija Vrdoljak.

Nadahnuće ovoga slavlja ćemo tražiti u riječima: “Oče naš – moliti i razmatrati”.

 

 

Dragi vjernici, draga braćo i sestre, neka u našim molitvama bude želja za proglašenjem blaženim našega fra Vendelina. Molimo se na tu nakanu, kako bi naša Crkva i domovina još više rasli u svetosti te imali kao primjer svetoga života i ovoga našega brata po kojem je Gospodin učinio mnogo dobroga i svetoga.

Također, po savjetu Majke Crkve, utječimo se zagovoru Sluge Božjega fra Vendelina u svim našim poteškoćama i potrebama.

Ovogodišnja proslava spomendana Sluge Božjega fra Vendelina neka bude na korist svim vjernicima, te neka se po tome još više proširi glas o njegovoj svetosti koju je živio i ostvario u ovozemaljskom životu, ovdje u našoj zemlji, takoreći, među nama.

Neka vas sve, po zagovoru Sluge Božjega fra Vendelina, prati Božji blagoslov!