Vendelinovo 2021.

časni sluga Božji o. Vendelin Vošnjak

Svake godine, 18.ožujka, obilježavamo preminuće časnog sluge Božjega Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.
Tom prigodom objavljujemo i informativni bilten Vicepostulature.
Ovaj broj našeg glasila “Vendelin” u odnosu na prijašnje izgleda posve drukčije.
Razlog je potres koji se u Zagrebu dogodio 22. ožujka 2020. godine.
Nismo obradili naše teme niti smo porazgovarali s nekim štovateljem časnog sluge Božjega Vendelina, a ispustili smo rubriku “Vendelin u priči” te molitve i zahvale.
Kako je papa Franjo proglasio “Godinu svetog Josipa” o 150. obljetnici njegova proglašenja zaštitnikom Crkve, mi smo joj posvetili posebnu pažnju; pozabavili smo se štovanjem svetoga Josipa u Crkvi te posebno kod oca Vendelina, koji je bio veliki pobožnik svetoga Josipa te njegov propovjednik.
Na kraju smo svratili pozornost i na grob Sluge Božjega koji je zbog ruševnosti crkve svetoga Franje zapušten i na njega se pobožnici ne dolaze moliti jer ne mogu u crkvu.
Spomendan časnog sluge Božjega Vendelina ne možemo slaviti u crkvi svetoga Franje pa preporučamo štovateljima da ga proslave u svojoj osobnoj molitvi ili u crkvi u koju zalaze.

fra Rajko Gelemanović

vicepostulator kauze časnoga sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka


Bilten o časnome sluzi Božjem Vendelinu Vošnjaku možete preuzeti ili pročitati preko ove poveznice ili klikom na sliku naslovne stranice. 

Naslovna – Bilten “Vendelin”, 2021. g.