ŽELITE LI SVOJOM DONACIJOM PODRŽATI OBNOVU NAŠIH SAMOSTANA?

ŽELITE LI SVOJOM DONACIJOM PODRŽATI OBNOVU NAŠIH SAMOSTANA?

Vendelinovo 2021.

časni sluga Božji o. Vendelin Vošnjak

Svake godine, 18.ožujka, obilježavamo preminuće časnog sluge Božjega Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.
Tom prigodom objavljujemo i informativni bilten Vicepostulature.
Ovaj broj našeg glasila “Vendelin” u odnosu na prijašnje izgleda posve drukčije.
Razlog je potres koji se u Zagrebu dogodio 22. ožujka 2020. godine.
Nismo obradili naše teme niti smo porazgovarali s nekim štovateljem časnog sluge Božjega Vendelina, a ispustili smo rubriku “Vendelin u priči” te molitve i zahvale.
Kako je papa Franjo proglasio “Godinu svetog Josipa” o 150. obljetnici njegova proglašenja zaštitnikom Crkve, mi smo joj posvetili posebnu pažnju; pozabavili smo se štovanjem svetoga Josipa u Crkvi te posebno kod oca Vendelina, koji je bio veliki pobožnik svetoga Josipa te njegov propovjednik.
Na kraju smo svratili pozornost i na grob Sluge Božjega koji je zbog ruševnosti crkve svetoga Franje zapušten i na njega se pobožnici ne dolaze moliti jer ne mogu u crkvu.
Spomendan časnog sluge Božjega Vendelina ne možemo slaviti u crkvi svetoga Franje pa preporučamo štovateljima da ga proslave u svojoj osobnoj molitvi ili u crkvi u koju zalaze.

fra Rajko Gelemanović

vicepostulator kauze časnoga sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka


Bilten o časnome sluzi Božjem Vendelinu Vošnjaku možete preuzeti ili pročitati preko ove poveznice ili klikom na sliku naslovne stranice. 

Naslovna – Bilten “Vendelin”, 2021. g.

POTRESOM STRADALE CRKVE I SAMOSTANI

POTRESOM STRADALE CRKVE I SAMOSTANI