Adventska rekolekcija

Braća istočnoga dijela Provincije su se okupila na adventsku rekolekciju u samostanu sv. Antuna Padovanskoga u Našicama u ponedjeljak 27. studenoga 2023. Rekolekcija je započela molitvom srednjega časa te nagovorom moderatora fra Filipa Đurđevića, čakovečkog gvardijana i župnika. Fra Filip je za temu uzeo redak Psalma 50. “Pravo me štuje onaj koji prinosi žrtvu zahvalnu” polazeći od slike Kajina i Abela aktualizirajući je za naš osobni život i život našeg provincijskog bratstva. Nakon njegovog razmišljanja kratko smo se zadržali u razgovoru, a onda, nakon pauze uslijedilo je slavlje pokorničkog bogoslužja te prilika za pojedinačnu ispovijed. Prijepodne smo zaključili klanjanjem pred Presvetim te bratskim druženjem uz objed.
Iako je rekolekcija predviđena za slavonski dio Provincije skupilo se dvadesetak braće i iz drugih dijelova Provincije.
Istovremeno, u Njemačkoj, u Ludwigshafenu, na susret i duhovnu obnovu okupila su se braća koja djeluju na Hrvatskim katoličkim misijama kojima upravlja naša Provincija u Njemačkoj. Susret je animirao provincijalni ministar fra Milan Krišto, a prisutan je bio i ekonom Provincije fra Ivan Utješinović.
Drugi dio adventskih rekolekcija predviđen je za braću u Hrvatskim katoličkim misijama u Austriji u srijedu 29. studenoga te za zapadni dio Provincije 4. prosinca u Čakovcu.