Đakonsko ređenje fra Davida Vrbanca

Đakonsko ređenje fra Davida Vrbanca

Slavlje đakonskoga ređenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji bilo je u subotu, 25. studenoga 2023. u crkvi sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi. Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša polaganjem ruku i posvetnom molitvom za đakone je zaredio trinaestoricu kandidata. Osmoricu za Zagrebačku nadbiskupiju te po jednoga za Hrvatsku franjevački provinciju sv. Ćirila i Metoda, Hrvatsku dominikansku provinciju Navještenja Blažene Djevice Marije, Provinciju franjevaca trećoredaca glagoljaša, Hrvatsku karmelsku provinciju sv. oca Josipa i Hrvatsku salezijansku provinciju sv. Ivana Bosca.
Za našu hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda zaređen je fra David Vrbanec iz župe sv. Nikole, biskupa u Čakovcu. Fra David je trenutno na službi u Franjevačkom samostanu i župi Presvetoga Trojstva u Karlovcu gdje će obavljati i svoj đakonski praktikum.
Na slavlju đakonskoga ređenja uz nadbiskupa koncelebrirali su i zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te velik broj svećenika. Na misi se okupio i velik broj vjernika koji su svojom molitvom željeli pratiti i podržati novoređenike na njihovom putu posvećenja. Među njima prisutna je bila i obitelj i rodbina fra Davida koji su došli iz Čakovca.
Svim ređenicima želimo mir i ustrajnost.

Vijest na stranicama Zagrebačke nadbiskupije

Fotogalerija Zagrebačke nadbiskupije