IZJAVA I PRISEGA TE ISPOVIJEST VJERE FRA DAVIDA VRBANCA, BUDUĆEG ĐAKONA

Dana 24. studenoga 2023. kandidat za đakonsko ređenje naše Provincije fra David Vrbanec izrekou je svoju Izjavu i prisegu te Ispovijest vjere uoči đakonskoga ređenja. Time je potvrdio da slobodno i svjesno pristupa đakonskom ređenju.

Ispovijest vjere i privolu fra David je izrekao nakon molitve Srednjega časa u kapelici kapucinskog samostana sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi gdje su smještena naša braća s privremenim zavjetima. Uz braću koja žive s juniorima u Dubravi, magistra fra Franju, vicemagistra fra Gorana i fra Ratka ovom činu su prisustvovala i braća kaptolskoga bratstva, provincijalni ministar fra Milan, gvardijan fra Zdravko i tajnik Provincije fra Mario. Također, prisutan je bio i provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Tomislav Šanko.

Ovim činom fra David je potvrdilo da vjeruje sve i svaku pojedinost što sveta Crkva Katolička predlaže vjerovati i da svjesno, slobodno i bez prisile pristupa đakonatu te da su mu poznate obveze i prava koja nastupaju ulaskom u klerički stalež.