Đakonsko ređenje trojice naše braće

U subotu 8. listopada 2022 godine u župnoj crkvi Pape Ivana XXIII u zagrebačkoj Dubravi, kardinal Josip Bozanić nadbiskup zagrebački zaredio je trinaest novih đakona. Među njima zaređena su i trojica naše braće: fra Ivica Berišić iz župe sv. Mihaela arkanđela, Zagreb – Dubrava, fra Marijan Ligenza iz župe Uzašašća Isusova, Ruševo i fra Ivan Majić iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Kaštel Lukšić. 

U prigodnoj propovijedi kardinal Bozanić poručio je ređenicima kako ih se prima u nadi, otvorena srca i raširenih ruku jer svojim mladenačkim poletom oplemenjenim vjerom i snagom Duha Svetoga, unose novost u život naše Crkve. “Po đakonskom ređenju vi ste sakramentalno pozvani živjeti po načelu dara. Sve što nije darovano, izgubljeno je. Ako se živi darujući, ulazi se u logiku Božjeg kraljevstva, gdje se zauvijek, za vječnost, posjeduje sve što se daje. Vi ne darujete svoja dobra, nego sami sebe. To je razlog neizmjerne radosti.”

Na svečanom euharistijskom slavlju koncelebrirali su brojni svećenici. Naš provincijalni ministar fra Milan Krišto, župnici ređenika i ostali svećenici. Novi đakoni započinju svoj đakonski pastoralni praktikum na sljedećim mjestima:

fra Ivica Berišić – Karlovac
fra Marijan Ligenza – Rijeka
fra Ivan Majić – Koprivnica

Našim đakonima želimo mir i ustrajnost.