Duhovna obnova za mlade na Sigetu

U četvrtak se na Sigetu održala duhovna obnova za mlade. Cilj je bio okupiti mlade, ne samo s područja župe u kojoj djelujemo, već s područja našega grada. Budući da se radi na programu u vezi s promoviranjem novih duhovnih zvanja, ova je duhovna obnova bila odlična za tu srhu, a uz to, mladi bi imali priliku osjetiti i doživjeti malo franjevaštva.

Program je započeo u 18 sati, bogoslovi su molili i pjevali časoslov. Uz orguljaša fra Marka Dominika Ricova, pjevali su se psalmi, otpjevi i himan. Nakon molitve, slijedila je sveta misa.

Na misi su sudjelovali naša braća svećenici, a među njima su bili fra Ivica Janjić, fra Josip Ivkić, fra Gabrijel Bošnjak te đakon fra Marijan Ligenza.

Uz bogoslovsko pjevanje, tu je pjevao i zbor mladih.

Nakon svete mise, slijedila je kateheza. Naš je brat fra Gabrijel Bošnjak svjedočio o svome duhovnome zvanju te izdvojio nekoliko anegdota iz svoga života te je sve povezao s pozivom i mladima iznio svjedočenje svoje vjere i prisutnost Boga u njegovu životu.

Klanjanje je bila posljednja točka obnove. Uz Presveto, molitvu, pjesmu i razmatranje, prikazali smo svoje prošnje i zahvale.

Kada je duhovna obnova završila, slijedilo je druženje s mladima, na taj smo način također posvjedočili i pobliže prikazali kako je biti franjevac te kako slijediti Krista.

fra Josip Lulić