Fra Rozi Brkiću dodijeljena Zlatna plaketa Grada Virovitice

 

 

 

U povodu Dana Grada Virovitice i zaštitnika Grada Virovitice sv. Roka na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Kazalištu Virovitica u utorak 13. kolovoza 2019. godine uručena su javna priznanja Grada zaslužnim građanima, institucijama i udrugama. Naš brat fra Rozo Brkić primio je Zlatnu plaketu Grada Virovitice za izniman doprinos u području kršćanske duhovnosti, očuvanju kulturne baštine i obnovu Župne crkve sv. Roka u Virovitici.

Osim zlatne plakete Grada Virovitice zaslužnima su uručene i zahvalnice Grada Virovitice te zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice” za životno djelo. Priznanja su uručili gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

U ime ovogodišnjih dobitnika priznanja, tople riječi uputio je fra Rozo Brkić. Napomenuo je kako zacijelo nitko ne radi za nagradu, ali je svakome drago kada se njegov trud prepozna od strane drugih.

– Čovjek u vremenu koje mu je dano, a nitko ne zna koliko vremena ima, trudi se, usprkos svim svojim slabostima i ograničenostima, svojim ljudskim budalaštinama, svim onim što u sebi nosi, to vrijeme obilježiti i dati tom vremenu ono najbolje što od sebe ima. Mislim da je najgora stvarnost u životu kada vrijeme prolazi mimo nas i kada smo u vremenu bezlični i ravnodušni. Najvažnije je da prepoznamo da jedni bez drugih ne možemo i da se svi zajedno trudimo da Virovitica, koja je izvana dobila lijepo lice, još više dobije i ono unutarnje. Ono iz čega čovjek doista živi i iz čega grad živi, da više osjećamo i suosjećamo jedni za druge, da se više nosimo i podnosimo i gradimo sveto, virovitičko, državno, a još više domovinsko zajedništvo – poručio je fra Rozo Brkić.

(virovitica.hr, icv.hr, foto: Matija Rođak; mt)