Godišnji sastanak duhovih asistenata Franjevačke mladeži

U okviru programa Trajne formacije u Franjevačkom samostanu u Rovinju 5. i 6. rujna održan je godišnji sastanak duhovnih asistenata Franjevačke mladeži naše Provincije.

Okupljanje je bilo u utorak poslijepodne, nakon susreta za mlađu braću jer su upravo mnogi od njih duhovni asistenti Franjevačke mladeži, a pridružili su se i drugi koji nisu u skupini braće koji su u posljednjih deset godina položili svoje svečane zavjete.

Nakon molitve i uvodnog pozdrava predavanje je održao provincijalni ministar fra Milan Krišto na temu “Duhovni asistent i bratstvo Franjevačke mladeži”. Nakon predavanja braća su se podijelila u skupine te su razgovarali o stvarnostima duhovnog vođenja mladih u bratstvima Franjevačke mladeži.

Navečer, poslije Večernje molitve i večere nastavilo se druženje u neformalnom i bratskom ozračju.

U srijedu, nakon Jutarnje molitve i doručka fra Milan je govorio o smjernicama za pastoral mladih na temelju postsinodalne apostolske pobudnice “Krist živi”. Na temelju toga braća su se podijelila po skupinama prema područnim bratstvima u kojima djeluju te su kroz razgovor i dijeljenje iskustava razmatrali mogućnosti praktičnog djelovanja u vlastitim mjesnim i područnim bratstvima.

Sastanak je završen zajedničkom raspravom na kojoj se dogovaralo i planiralo buduće susrete. Završno Euharistijsko slavlje predslavio je fra Milan te su se braća nakon ručka razišli svatko u svoja mjesna bratstva.

Na ovom susretu okupilo se petnaestak braće iz naše Provincije koji u svojim bratstvima vrše ulogu duhovnih asistenata Franjevačke mladeži.