Konstituirajuća sjednica Vijeća za pastoral zvanja

U utorak, 5. rujna 2023. u samostanu u Rovinju održana je prva, konstituirajuća sjednica provincijskog Vijeća za pastoral zvanja. Sjednicu je sazvao i njome predsjedao fra Milan Krišto, provincijalni ministar. Razgovaralo se o prijedlogu Pravilnika Vijeća koji će nakon dorade biti poslan provincijskom Definitoriju na odobrenje.

Zatim se raspravljalo o aktivnostima na kojima bi Vijeće trebalo raditi i koje bi trebalo organizirati na polju pastorala zvanja i rada s mladima. Dogovoreno je da se nastavlja s praksom održavanja redovnih duhovnih obnova u samostanima i župama koje su povjerene našoj Provinciji na upravu. Razgovaralo se o modelima duhovne pratnje mladih koji osjećaju duhovni poziv. Također je istaknuto zadovoljstvo prošlim provincijskim susretom ministranata. To je ohrabrenje za nastavak organiziranja ovakvih susreta i poticaj i za dodatne regionalne susrete ministranata koji se okupljaju u našim samostanima i župama koje su nam povjerene.

U djelokrugu ovog Vijeća će biti i organiziranje Franjevačkih pučkih misija te se razgovaralo kako nastaviti tu dobru praksu koju su započela naša braća.

Razgovaralo se i o prisutnosti u medijima i na društvenim mrežama gdje je djelovanje Vijeća za pastoral zvanja već prepoznatljivo pod imenom Fratarlook.