Poslužitelji Kuće susreta „Tabor“ hodočastili u Svetu Zemlju

Poslužitelji Kuće susreta „Tabor“ u Samoboru hodočastili su od ponedjeljka 4. rujna do ponedjeljka 11. rujna 2023. u Svetu Zemlju.

U hodočašću su uz poslužitelje sudjelovali volonteri, dobročinitelji i prijatelji Kuće susreta „Tabor“.

Hodočašće je bilo nadahnuto blagdanom Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, te je stoga i započelo u Marijinu gradu Nazaretu. Iz Nazareta su hodočasnici obilazili najprije sveta mjesta u Galileji te su među ostalim pohodili sveto brdo Karmel, svetište na gori Tabor, zatim Kafarnaum, Tabghu, Galilejsko jezero, svetište na Gori Blaženstava i Kanu Galilejsku.

Nakon tri dana hodočasnici su se iz Nazareta uputili u Ain Karem te su pohodili svetišta povezana s Marijinim pohodom sv. Elizabeti i svetište gdje je rođen sv. Ivan Krstitelj, nakon čega su nastavili put prema Betlehemu.

Iz Betlehema su hodočasnici svakog dana obilazili sveta mjesta u Jeruzalemu, zatim svetišta na Maslinskoj gori, svetište Getsemani, te Judejsku pustinju, grad Jerihon, Mrtvo more i Kumran.

Posljednjeg dana hodočašća, hodočasnici su pohodili Pastirske poljane, sveto brdo Sion u Jeruzalemu, Dvoranu Posljednje večere – Cenakul, svetište usnuća Blažene Djevice Marije te na kraju hodočašća svetište Emaus koje je na putu prema Tel Avivu, odakle su u popodnevnim satima krenuli prema Hrvatskoj.

Hodočašće je bilo organizirano preko hodočasničke agencije „Ichtis“ iz Splita pod vodstvom Nataše Bulić i duhovnog vodstva voditelja Kuće susreta „Tabor“ fra Ivana Matića.

Vijest objavila IKA i Kuća susreta Tabor