Korisnici projekta “Ulične Svjetiljke” i članovi OFS-a u Jastrebarskom

Pred glavnim oltarom Uznesenja BDM u franjevačkoj crkvi u Jaski

     Iako je vijest starijega datuma, ipak nije zanemariva, te želimo objaviti ovaj događaj kao jedan u nizu onih koji su bili ovoga ljeta u našem franjevačkom samostanu u Jastrebarskom. 

    Članovi Franjevačkog Svjetovnog Reda iz Rijeke i Zagreba, koji su pokretači i provoditelji projekta “Ulične Svjetiljke”, organizirali su duhovnu obnovu za korisnike projekta koji su došli iz Rijeke, Zagreba, Zadra i Pule. Odlučili su se na boravak u našem samostanu u Jastrebarskom, a mi smo ih srdačno primili. Njihov boravak je trajao tri dana, od petka do nedjelje (od 9. do 11. srpnja). 

     Kroz ta tri dana smo uživali u druženju, molitvi i pjesmi. Slavili smo svetu misu svaki dan, a jedan poseban dan je bio posjet Krašiću do kojega smo išli pješice, kao pravi hodočasnici. Treba napomenuti da nisu svi sudionici bili fizički spremni za ovaj put (od 15-ak kilometara), ali su mnogi prošli taj put čineći žrtvu za Gospodina. Vidjelo se na njima da im je bilo drago doći do odredišta unatoč tome što sami nisu imali pouzdanja u svoje snage. Ipak je zajedništvo mnogima pomoglo u tome da dođu do kraja. 

    Također nas je ugodno iznenadila velikodušnost vjernika naše crkve u Jastrebarskom koji su sudionicima pripremili i donijeli velike količine hrane, kolača, kiflica i ostaloga lijepoga i ukusnoga. Svaki dan je netko nešto donosio, toliko da su korisnici projekta imali mnogo toga i za ponijeti svojim kućama. U zahvalu za njihovu velikodušnost, naši gosti su  vjernicima naše crkve besplatno dijelili razne ukrase i ručne radove koje sami izrađuju. 

     Naš je samostan nakon dugo vremena tako opet bio pun i mi fratri smo vidjeli da je tada bio oživljen ovaj prostor, sobe i hodnici koji su nama dani na čuvanje i upravljanje. 

    Vjerujemo da je svim sudionicima bilo moguće osjetiti franjevačku gostoljubivost u našem samostanu, te su tako doživjeli prihvaćanje u svijetu u kojem je odbacivanje, nažalost, postalo normalno. Svima njima želimo obilje Božjeg blagoslova i snažnu  borbu u životnim prilikama i neprilikama u kojima se mnogi od njih nalaze.