Obnova privremenih zavjeta naših juniora

Braća juniori sa odgojiteljima i sa provincijalnim ministrom, fra Milanom

     Misom obnove zavjeta, u petak 3. rujna 2021. godine u kapeli samostana sv. Leopolda Mandića, mi, braća u privremenim zavjetima, obnovili smo na godinu dana svoje redovničke zavjete. U ruke provincijala fra Milana Krište ponovno smo zavjetovali Bogu da ćemo na godinu dana živjeti u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći i ujedno se obvezali na život i Pravilo Reda manje braće.

     Duhovnu pripravu dan prije zavjeta održao je fra Franjo Vuk. U svojem nagovoru istaknuo je važnost težnje prema ostvarenju franjevačkog ideala. Redovnik bez ideala i žara je redovnik bez života. Provincijal fra Milan u svojoj propovijedi nas je podsjetio na važnost neprestanog oblikovanja koje uvijek mora biti prema Kristu. Redovnika u franjevačkoj školi oblikuju jednostavnost i malenost. Kao franjevci pozvani smo na dublje življenje Božjeg otajstva u bratstvu i služenju ljudima. Ono za što treba moliti jest da se svakodnevno ostvaruje ono Božje u nama.

     Nakon svete mise okupili smo se oko zajedničkog stola s braćom kapucinima kod kojih boravimo. Zahvaljujemo dragom Bogu na svim ovim milostima i dalje se preporučujemo u molitve. Mir i dobro!

Fra Davor Palić