Korizmena duhovna obnova za mlade u Slavonskom Brodu

Korizmenu duhovnu obnovu za mlade pod geslom “Prepusti Gospodinu putove svoje” (Ps 3, 75) predvodio je u nedjelju 12. ožujka u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu fra Matija Marijić, župni vikar u Vukovaru.

Duhovni program započeo je mislim slavljem. Poslije mise fra Matija je održao prigodnu katehezu, a potom predvodio klanjanje pred Presvetim.

Aktualizirajući odlomak iz Lukina Evanđelja u kojem Isus sa svojim prvim učenicima ulazi u njihovu lađu i izvodi čudo s ulovom riba, fra Matija je promišljao o pozivanju Gospodina u svoju sadašnjicu, o Božjoj velikodušnosti, o darivanju.

„Kao kršćani možemo Boga pozvati u lađu svoga života, prepustiti mu svoje putove i dopustiti mu da On upravlja našim životima, vjerovati da On zna što je najbolje za nas“, naglasio je uz ostalo fra Matija. Mlade je pozvao da poput apostola, već u mladosti, slijede Krista, jer je On obećao tko ide za njim imat će svjetlost života, svjetlo koje omogućuje da vidimo jasnije, dalje, bistrije za razliku od mnogih svjetovnih svjetala koja nas zasljepljuju, zbunjuju.

Govoreći o važnosti sakramenata posebno se osvrnu na ljepotu i blagodat sakramenta ispovijedi, te posvjestio kako nas korizma na poseban način poziva na obraćenje, na susret sa samim sobom i s Bogom.

Vijest izvorno objavila IKA