Održana skupština dvaju definitorija u Rovinju

U Samostanu sv. Franje u Rovinju održana je u ponedjeljak 13. i utorak 14. ožujka zajednička sjednica provincijskih uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda pod predsjedanjem generalnog delegata fra Domagoja Runje, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

U prvom dijelu sjednice uslijedio je osvrt na sjednicu dvaju definitorija s Generalnim ministrom koja je bila 31. ožujka 2022. na Košljunu. U proteklom vremenskom razdoblju obje provincije imale su svoje kapitule na kojima se očitovala otvorenost međusobnoj suradnji s namjerom da Provincija sv. Jeronima u okvirima procesa prestrukturiranja postane ovisna kustodija o Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda.

U nastavku sjednice pristupilo se izradi i izglasavanju Statuta Skupštine dvaju definitorija i Statuta Koordinacije dviju Provincija. Ovo su potrebni pravi temelji daljnjeg nastojanja u pripremi spomenutoga procesa. Razgovaralo se i mogućnostima suradnje koja je na neki način već započela u okvirima početne formacije. Naglašeno je kako će trebati i na tom planu izraditi pravne dokumente kako bi se jasnije izrazio međusobni odnos i funkcioniranje ovih odgojnih bratstava, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Vijest izvorno objavila Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i IKA