Proslava Tijelova u Samoboru

U franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru proslavljena je svetkovina Tijelova započevši sa svetom misom koju je predvodio voditelj Kuće susreta fra Ivan Matić. U svojoj homiliji govorio je o izuzetnoj važnosti današnje svetkovine, koju je usporedio upravo sa Velikim četvrtkom kada je i ustaljena Euharistija i Svećenički red:

“Po rukama svećenika događa se to Otajstvo, najveće Otajstvo pod ovim nebom. Kruh koji dolazi svaki dan s neba po rukama svećenika i spušta se svaki dan Onaj, koji je darovao svoj život za nas, posvijestimo si da ništa nije važno kao ono što se doista događa u Euharistiji. Kada je Krist ustanovio Otajstvo žive prisutnosti i dao apostolima milost da to čudesno dijele, i sami trebamo čeznuti i reći: “Da, Isuse i ja svom dušom čeznem blagovati Pashu s tobom!”. To je hrana koja daje život jer bez te hrane nema života ni nama ni crkvi ni cijelome svijetu. I zato mi danas idemo u procesiju. Upravo nas procesija, kao simbolika podsjeća na naš život. Kako i sami prolazimo kroz život u našoj procesiji, važno je znati da nismo sami. Kada, primjerice, primamo Presveto tijelo Isusovo postajemo hram božji Tijela Kristova” – završio je propovjednik.

Nakon sv. mise uslijedila je procesija predvođena fra Ivanom Matićem, gvardijanom samostana fra Željkom Janjićem te ostalom braćom franjevcima, ministrantima i poslužiteljima Kuće susreta Tabor. Na četiri postaje razmatrala su se evanđelja, a pjesmom je pratila Marija Renić. Po završetku procesije dio vjernika ostao je u Kući susreta Tabor na seminaru koji nosi geslo “Ovo je moje tijelo, ovo je moja krv”, i traje do nedjelje.

 

Fotogalerije: ovdje i ovdje