Proslavljena 24. obljetnica Kuće susreta Tabor

Na blagdan Preobraženja Gospodinova u petak 6. kolovoza 2021. proslavljena je 24. obljetnica Kuće susreta Tabor u Samoboru. U sklopu proslave održan je seminar od 5. do 8. kolovoza pod nazivom «Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!». Voditelj seminara bio je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor. Proslava dana Tabora ujedno je bila i prilika zahvaliti Bogu za sve milosti koje su mnogi primili kroz svih ovih 24. godina, sudjelujući na raznim seminarima, duhovnim obnovama i drugim susretima koji se događaju u Taboru.

Iako zbog epidemioloških mjera nije bilo moguće imati otvoreni seminar za sve one koji su htjeli doći ipak je veliki broj ljudi sudjelovao kroz sve dane seminara, a na osobit način na sam dan Tabora, 6. kolovoza, kada se slavio blagdan Preobraženja Gospodinova. Toga dana središnje misno slavlje u 19 sati predslavio je fra Milan Krišto, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda u zajedništvu s drugim svećenicima koji su pristigli na slavlje. Sveta misa je bila izravno prenošena na Laudato televiziji tako da su na taj način i mnogi drugi mogli biti u zajedništvu slavlja sa svima koji su bili u Taboru.

Voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić kroz seminar je prigodnim katehezama približio sudionicima seminara otajstvo Isusovog preobraženja na gori Tabor, a isto tako u sklopu proslave 24. obljetnice predstavio rad ove kuće kroz njezinu povijest, naglasivši kako je Tabor doista jedna duhovna oaza u našem narodu, mjesto susreta Boga i čovjeka, mjesto obraćenja molitve i sabranosti, mjesto pomirenja i slavljenja, mjesto istinskog zajedništva. U tu svrhu dogodila se i obnova kuće sa izgrađenom novom dvoranom kako bi se omogućilo ljudima što bolje i kvalitetnije sudjelovanje u susretima koji se organiziraju. Fra Ivan je na kraju proslave zahvalio svim poslužiteljima, prijateljima i dobročiniteljima Tabora koji svojom dobrotom i ljubavlju prate rad Kuće susreta Tabor.