Proslavljena 40. obljetnica svećeničkog ređenja

Prigodom spomena na 40. obljetnicu prezbiterskog ređenja svećenika zaređenih 1979. godine, u bazilici Majke Božje Trsatske u ponedjeljak, 5. kolovoza, na spomendan Gospe Snježne, euharistijsko slavlje s početkom u 18.30 sati predvodio je mnogopoštovani fra Ilija Vrdoljak, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Nakon ulazne procesije sve je nazočne pozdravio trsatski gvardijan, fra Bernard Barbarić. U zajedništvu s desetak svećenika bila su i četvorica iz zaređene generacije: fra Matija Koren – organizator proslave, fra Antun Jesenović, fra Zlatko Špehar i fra Drago Brglez. Prigodnu propovijed održao je fra Venancije Mihaljević, profesor njihove generacije. Istaknuo je Marijinu spremnost ustati i pohiti u službu drugih koja se tako lijepo otkriva u svećeničkom služenju Crkvi. Također, prisjetio se bolesnih i preminulih iz generacije, za koje su okupljeni posebno molili.

Nakon misnog blagoslova i zajedničkog fotografiranja u spomen na proslavu obljetnice svećeništva, slavljenici su se uputili na zajedničku večeru. Nakon večere je bila projekcija zajedničkih fotografija na kojoj su se okupljeni prisjetili važnijih događaja iz vremena zajedničke formacije.

fra Antonio Tkalac