Svečani zavjeti fra Ivana i fra Marijana

Dana 3. rujna dvojica naše braće, fra Ivan Majić iz Kaštel Lukšića i fra Marijan Ligenza iz Ruševa, položili su svoje svečane zavjete. Slavlje svečanih zavjeta održalo se u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu u Dubravi uz sudjelovanje velikog broja braće iz Provincije. Bilo je to svečano i dirljivo slavlje za našu bogoslovsku zajednicu. Nakon pet godina provedenih u bogosloviji, završili su svoju privremenu formaciju i studij. Svečanim doživotnim zavjetima do kraja života potpuno su se predali Gospodinu i tako postali punopravni članovi naše Provincije.

Osim sudjelovanja velikog broja braće franjevaca, zavjetovanike su podržale njihove obitelji, rodbina i mnogi prijatelji. Nakon svete mise bio je prigodni domjenak u prostorima samostana. Iako su fra Ivan i fra Marijan dva različita karaktera i dvije dosta različite osobe, zaista su nam pružili primjer bratskog suživota i slaganja.

Svoj franjevački put fra Ivan nastavlja u samostanu u Koprivnici, a fra Marijan na Trsatu. Uskoro će biti zaređeni za đakone i započeti svoj đakonski praktikum. Molimo za našu braću da ih dobri Bog uzdrži i ravna u njihovim životima.