Virtualna šetnja svetištem i posvetna molitva Gospi Trsatskoj

Danas je svetkovina Majke Božje Trsatske i slavi se 730. obljetnica dolaska Nazaretske kućice na Trsat koja je boravila ondje tri godine. 

Mnogi hodočasnici koji su svake godine dolazili na Trsat zadnjih godinu dana nisu bili u mogućnosti doći zbog svima nama znanih prilika. Stoga vam sada donosimo “Virtualnu šetnju” kroz naše svetište kojem su franjevci vjerni čuvari više stotina godina. 

Klikom na sliku otvarate “Virtualnu šetnju” Trsatskim svetištem 

(kad otvorite stranicu malo pričekajte da se virtualna šetnja pokrene) 

Klikom na sliku otvarate “Virtualnu šetnju” Trsatskim Svetištem

Kako bi i duhovno bili povezani sa trsatskim svetištem i Majkom Milosti, na današnji dan možete izmoliti sada već tradicionalnu “Posvetnu molitvu Gospi Trsatskoj”, koju mole svi hodočasnici na Trsatu. 

POSVETNA MOLITVA MAJCI BOŽJOJ TRSATSKOJ

Bezgrešna Djevice Marijo, Majko Isusova i naša Majko!
Na našem Trsatu, ti kao Majka Milosti, svim Isusovim vjernicima iskazuješ majčinsku ljubav i tako izvršavaš oporuku svoga božanskog Sina koji nas je, umirući na križu, povjerio tebi
Ponizno te molimo, sa svim narodom Božjim, da budeš naša sućutna i samilosna Majka, Čuvarica i Zaštitnica naša. Sa svim poštovanjem i odanošću te pozdravljamo i tebi se u sinovskoj ljubavi povjeravamo.
Tvome Bezgrešnom Srcu posvećujemo, i tvojoj majčinskoj brizi i zagovoru, danas i zauvijek izručujemo sebe i sve svoje. Po tebi i s tobom, i u zajedništvu sa Sinom tvojim, Gospodinom našim Isusom Kristom, mi se predajemo u ruke nebeskog Oca i njemu izručujemo sve svoje poslove i brige, svoje potrebe i nevolje, svoj život i smrt.
Bezgrešna Djevice, isprosi nam djelovanje i snagu Duha Svetoga da provodimo u život sve obveze koje smo preuzeli svojim krsnim posvećenjem, da se uvijek odričemo zla i grijeha i da u svemu budemo odani svome Spasitelju Isusu Kristu  i Svetoj Crkvi Katoličkoj. Pomozi nam da naš život bude svima dobar primjer u vršenju Božjeg zakona i u prakticiranju kršćanskih kreposti, osobito čistoće.
Iz ovog Trsatskoga svetišta blagoslovi sve nas, naše obitelji, roditelje i djecu, djedove i bake, mladiće i djevojke. S tobom ujedinjene u vjeri neka naše obitelji napreduju u miru i zajedništvu, u ljubavi prema Bogu i bližnjemu, na dobro i rast Crkve i naše domovine. Amen!

Neka nas sve prati zagovor blažene Djevice Marije, Gospe Trsatske, Kraljice Jadrana!

Majko Božja Trsatska, moli za nas! 

Majka Božja Trsatska