Započele 13. Franjevačke pučke misije – Punat (Krk)

TRINAESTE PO REDU PUČKE MISIJE NAŠE BRAĆE

PUNAT, OTOK KRK, 11. – 18. 3. 2018.

Još nam je jako svježe sjećanje na Pučke Misije u našoj župi u Karlovcu, koje su domaći fratri izvrsno organizirali i pripremili, te je tako misionarima njihov program i rad bio jako ugodan, i vjerujemo za vjernike plodonosan.

Sada su se već naša braća uputila u trinaeste po redu Pučke Misije.

Naš domaćin je ovaj puta mala otočka župa Presvetoga Trojstva u Puntu na Krku, koja po popisu stanovništva broji oko 1.500 stanovnika. Župnik koji nas je pozvao i ugostio je vlč. Ivica Kordić. U mjestu je također smješten i samostan sestara karmelićanki, BSI.

Nedjeljnom svetom misom, 11. 3. u 18 sati, koju je predvodio biskup u miru Valter Župan, otvorene su Franjevačke Pučke Misije, te je misionarima podijeljen blagoslov i misionarsko poslanje.

Misije traju od 11. do 18. ožujka (2018.), te će u tom periodu biti održan cjelokupni, već uhodani, program misija koji se, naravno, prilagođava svakoj župi i njenim potrebama.

Osim naše braće franjevaca koji će se izmjenjivati po danima, u Misijama sudjeluju i naša braća juniori, te će i trsatski novaci sudjelovati jednodnevnim dolaskom. Također će nam se pridružiti i fra Diego Deklić, zadarski franjevac, gvardijan na Košljunu koji pripada ovoj župi.

Pučke misije u Puntu završavaju u nedjelju, 18. 3., svečanom svetom misom zahvalnicom koju će predvoditi krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Braći misionarima i svim vjernicima župe Punat želimo blagoslovljeno ovo vrijeme Misija!

 

 

 

 

 

 

aktivnosti misionara i pojedinih misija možete pogledati i pratiti na facebook stranici "FRANJEVAČKE PUČKE MISIJE"

https://web.facebook.com/Franjeva%C4%8Dke-pu%C4%8Dke-Misije-606800402747226/