Dan Hrvatske baštine – Australija, St. John’s Park

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

st. John's Park

OLTARNA SLIKA U CRKVI SVETOGA NIKOLE TAVELIĆA, SYDNEY –  ST.JOHN’S PARK


U nedjelju 27. svibnja, hrvatska katolička zajednica u St. John’s Parku (Centar Svetoga Nikole Tavelića) proslavila je Dan Hrvatske Kulturne Baštine.

Tradicionalno se ovaj događaj slavi zadnje nedjelje u svibnju kada se okiti dvorište centra cvjetnim aranžmanima koje uređuju pojedine grupe, klubovi i udruge.

Uz tradicionalnu ponudu piknika pečene janjetine, odojaka i ćevapa, na Dan hrvatske kulturne baštine može se pronaći i ostalih delicija poput kuhanog vina, pečenih kestena, palačinki.

Uz živu glazbu i nastup djece u narodnim nošnjama iz HFG LINĐO pokušava se našu tradiciju i običaje prenijeti na mlađe naraštaje koji svojim prisustvom i angažmanom pokazuju interes prema svojim korijenima i ponos na svoje nasljeđe. 


 

Hrvatski Katolički Centar “Svetoga Nikole Tavelića” je uistinu živa i mnogobrojna vjernička zajednica Hrvata, koji uz vjeru, pokušavaju gajiti i mnoge druge temelje naše kulture: učenje  jezika za one mlađe koji ga već zaboravljaju, te običaje i folklor.

Također su aktivni na humanitarnom području želeći dati svoj doprinos našem narodu kroz mnoge donacije i pomoći onima koji su toga potrebni u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.


 

Ovdje možete pogledati mnoge aktivnosti koje su prikazane na Facebook stranici Centra:

web.facebook.com/hkcstjohnspark/

kao i na web stranici:

hkc-stjohnspark.com/


Kao zanimljivost, naš Centar Svetog Nikole Tavelića ima vrlo posebne i lijepe božićne jaslice, koje možete pogledati u sljedećem videu:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]