Kloštar Ivanić: Susret djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u Župi Uznesenja Blažene Djevice MarijeU sklopu projekta „Advent u Kloštru – Pronađi Boga u jaslama”, na prvu adventsku nedjelju, 3. prosinca, kada se ujedno obilježava međunarodni dan osoba s invaliditetom, održan je susret djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom pod nazivom „Pustite malene k meni (usp. Mk 10, 13-16)“ pri Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću.

Ukupno 57 sudionika iz nekoliko udruga koje okupljaju navedenu skupinu ljudi iz Zagreba, Ivanić-Grada, Oborova, Čazme i Križa sudjelovalo je u programu.

Susret se sastojao od pet radionica pod vodstvom dvadesetak iskusnih i stručnih volontera. U ponudi je bilo rekreacijsko jahanje i iskustvo timarenja konja, glazbena radionica na kojima se uvježbavalo pjesme za misu, kreativna radionica gdje su izrađivali ukrase, adventska pitalica te potraga za blagom u dvorištu oko crkve.

Za roditelje i volontere bilo je ponuđeno druženje i duhovni razgovor.

Svečani završetak programa činilo je zajedničko euharistijsko slavlje, a nakon njega sudionike je posjetio sv. Nikola i uručio prigodne darove.

Cjelokupni program organizirali su franjevci iz Kloštar Ivanića i socijalna radnica Katarina Podnar.

IKA